Oef, de orchidee is me toch een mooie bloem voor deze maanden!

Met mijn werk heb ik het geluk dat ik af en toe zulke mooie dingen thuisgestuurd krijg. En dan heb ik het niet alleen over spullen, maar eens in de zoveel maanden ook een boeket bloemen waar je U tegen zegt, van Mooiwatbloemendoen.nl. De maand november staat in het teken van de Orchidee.

Zoals ik al zei: november is orchideemaand! Rustig of druk, krachtig of elegant: de orchidee schittert in allerlei vormen en kleuren, en kan zich werkelijk aan elk huishouden aanpassen, ook in mijn huishouden waar het een gezellig Pippi Langkous huis is. Ik kreeg verschillende soorten orchideeën: de orchidee, Cymbidium, Phalaenopsis en Vanda. Welke vind jij het mooist?

Orchidee


De orchidee staat voor zuivere vriendschap. Als je haar cadeau geeft, doe dan als de Brazilianen en geef een kus voor iedere bloem. De orchidee was de lievelingsbloem van first lady Jackie Kennedy. Over stijlvol gesproken…

Phalaenopsis


De Phalaenopsis is een van de vele familieleden van de Orchidaceae, de orchideeënfamilie. Deze beauty staat ook bekend als vlinderorchidee en jij snapt wel waarom.

Cymbidium


De Cymbidium is in China een speciaal geschenk voor vrienden, want de bloem staat symbool voor een gewaardeerde en gerespecteerde vriendschap.

Vanda


De Vanda heeft van alle orchideeënsoorten de meeste kleuren in huis, waaronder zelfs blauw – een niet veel geziene kleur in de bloemenwereld. Daarnaast kom je de bloem tegen in het roze, wit, violet, paars, geel, bruin, oranje en in verschillende tinten rood. Bovendien deinst ze niet terug voor een printje; op de vijf bloemblaadjes van de Vanda ontdek je vlekjes en streepjes.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.