Lastig om te kiezen welk boeket nu perfect in je huis past? Ik heb het antwoord voor je!

Van de week werd er aangebeld. Er stond een enorme bos bloemen voor de deur. Je weet wel. Zo’n mooie, minimalistische bos, dat het bijna kunst lijkt. Ik vroeg me af wat het was en het bleken de Delphinium, Allium en Gladiool. Felle kleuren en verschillende structuren. Hoe langer ik er naar keek, hoe mooier ik ze vond.

Betekenis

De bloemen komen van Mooiwatbloemendoen.nl en hebben allemaal een andere betekenis. Zo staat de Delphinium (die met die lieve belletjes) voor gehechtheid in de liefde. Een mooi gebaar dus. De Allium is lid van de uienfamilie. Wist ik niet, totdat m’n moeder het zei. Bijzonder toch? De bloem staat voor onkwetsbaarheid en overwinning. Niet zo heel gek, want uien worden ingezet om te helen. Denk aan een ui die je naast je bed legt als je ziek bent. Zo’n grote bol bezaaid met kleine bloemetjes is fascinerend om naar te kijken. Deze bloem blijft lang staan. Dat komt door de dikke, stevige steel.

En dan heb je nog de Gladiool. Die herken je uit duizenden. De stengels hebben bloemen aan beide kanten, in de meest prachtige, felle kleuren. De bloem staat voor kracht, overwinning en trots. We gaan even terug naar de Romeinse tijd, want toen vochten gladiatoren in de arena letterlijk om de dood of de gladiolen. Als een gladiator won, werd hij bedolven onder gladiolen. En wat denk je van wandelactiviteiten zoals de Vierdaagse? Kom je over de finish dan krijg je gladiolen.

Perfect ook voor de herfst. Immers, we naderen bijna dit fijne seizoen. Echt werkelijk waar prachtig. Deze bloemen zijn zo mooi bij elkaar. Als ik bij de bloemenstal sta, kan ik altijd moeilijk kiezen. Fijn als dit voor je wordt gedaan en je zeker weet dat je iets prachtigs in huis haalt.

Credits: Mooiwatbloemendoen.nl

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.