Deze bloem staat voor liefde en vrouwelijkheid

Juli. Fijne maand. ’s Zomers, warme maand, misschien wel een vakantie. Maar wist je dat deze maand ook voor liefde, vrouwelijkheid, zuiverheid en vergankelijkheid staat. Althans, als we naar de lelie kijken. De lelie is namelijk dé bloem voor deze maand.

Kijk je in bloemenstallen dan zie je de lelie vol trots boven de andere bloemen uit piepen. Ze zijn er in heel veel kleuren (rood, roze, wit en geel bijvoorbeeld) en in verschillende maten. Denk aan een doorsnede van soms wel bijna 25 centimeter. Oh en dubbele lelies hebben geen meeldraden. Wist jij dit? Wel handig, want zo geven ze ook niet af als je ze gaat verversen.

Ik vind de lelie echt een onwijs mooie bloem! Niet alleen door het palet aan kleuren en vormen, maar ook omdat de lelie prachtige betekenissen heeft. Wat dacht je van vrouwelijkheid: In de tijd van de Grieken en de Romeinen kregen bruiden een kroon van lelies op hun hoofd, zo hoopten ze op een puur en vruchtbaar leven.

Liefde: Kregen mensen in de Victoriaanse tijd een zoetgeurende lelie, dan wisten ze dat het om een minnaar ging.

Zuiverheid: Denk je aan witte lelies, dan denk je misschien aan bruiloften. Daar zie je ze namelijk vaak. En dat is niet zo gek, want ze staan symbool voor maagdelijkheid.

Bron: Mooiwatbloemendoen.nl

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.