Dit zijn de voorjaarsbloemen die je vandaag nog in huis kunt halen!

Je merkt er misschien weinig van (zaterdag sneeuw, hello?!) maar de lente is bijna aangebroken. Buiten dat de dagen lichter worden, de vogels fluiten ’s morgens en je dosis vitamine D wordt aangevuld, is het ook letterlijk een nieuwe cyclus. De winter hebben we nodig om “bij te komen”, om ons lichaam rust te gunnen zodat we ons kunnen voorbereiden voor een nieuwe energiestroom. De lente staat dan ook gelijk aan een nieuw, fris begin. Ruim je huis op, maak schoon, begin met meer te bewegen en haal verse bloemen in huis! Welke dat moeten zijn, lees je hieronder.

Ik heb een boeket gekregen van Mooiwatbloemendoen.nl. met drie voorjaarsbloemen:

De Ranonkel
De Ranonkel is een elegante bloem en verkrijgbaar in verschillende kleuren. Doordat de blaadjes zich openen, komt het hart van de bloem mooi naar voren. In de Victoriaanse tijd gaf je een bos ranonkels met de tekst: ‘Ik vind je rijk aan aantrekkelijkheden’. Niet gek dat de bloem dus symbool staat voor charme.

De Anemoon
Een vrolijke bloeier, gekenmerkt door het donkere hart – maar licht blaadjes. Een bloem met een hoop liefde, deze staat voor: ik wil graag bij je zijn. Er bestaat ook een mythe over de Anemoon. Anemona zou een nimf zijn geweest aan het hof van de godin Flora. Volgens de sage werd Floras Zephyr, de god van de wind, verliefd op Anemona waarop de jaloerse godin haar in een bloem veranderde.

Leucospermum
Een tropische bloem, overgekomen uit Zuid-Afrika. Eerste indruk is wellicht wat stekelig, maar het zijn geen spelden die je ziet – maar enthousiaste sprieten! Het blad is bedekt met een dunne waslaag, als bescherming tegen de zoute zeewind… Onnodig in huis waarschijnlijk.

De kleuren zijn fijn, de geur is aangenaam en m’n huis voelt fris. Heerlijk, nieuwe bloemen!

LEES OOK: Maak kennis met: mijn nieuwe YouTube-programma ‘The Lifestyle Manual’

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.