#OpenYourHeart: dit is waarom 2017 voor mij het meest leerzame jaar ooit geweest is


Enkele maanden terug zat ik boven op een berg in Italië, in het meest bijzondere retreat centre ooit: Mandali. Wat ik daar allemaal heb meegemaakt en de visioenen die daar ontstonden, hebben mijn leven veranderd. Mede door de meditatielessen en de flinke yogasessies. En misschien wel door de herhaalde zinnen, zoals ‘Open je hart’. Want, dit klinkt natuurlijk heel logisch, maar ergens zette het me aan het denken.

Wat betekent ‘Open je hart’ nou eigenlijk?’. Gaandeweg kwam ik erachter, met hulp van mijn meditatie- en yoga lerares. Met future self meditation en een aantal coachingsgesprekken. Deze bijzondere ervaringen wil ik graag met jullie delen, omdat er niet alleen een hart, maar ook een wereld voor je open gaat.

Iedereen draagt bepaalde bagage met zich mee. Bij de één is dat heftiger dan bij de ander, maar vroeg of laat krijg je te maken met heftige emoties. Deze emoties slaan zich op in en rondom het hart. Verwerk je deze emoties niet, omdat ze te pijnlijk zijn, dan blijven ze daar rustig zitten. Immers, je hoef toch niet met ze geconfronteerd te worden. Totdat er een situatie ontstaat dat dit wel gebeurt en je in een bepaalde overlevingsmodus schiet. Logisch, want die pijn voelen, daar heb je echt geen zin in. Ongemerkt ga je op een bepaalde manier reageren, krijg je gespannen schouders, nekspieren en raak je verstard. Zonder dat je daar erg in hebt. Kun je prima mee leven. Maar weiger je deze emoties te voelen, dan zul je steeds minder goed kunnen reageren vanuit liefde en steeds meer vanuit angst of wrok. Kunst is dus om deze emoties onder ogen te komen.

En nee, je hoeft echt niet keihard, bam, in your face, oog in oog te staan met de onverwerkte emoties. Maar je kunt ze wel voelen. Hoe? Door een meditatieles voor jezelf in te plannen. Pak een kussen erbij en ga zitten. Steek een lekkere geurkaars aan. Bijvoorbeeld een geurkaars met dennengeur. Deze geur helpt bij het vinden van compassie en liefde naar jezelf en betreffende situaties toe.

Of neem een hete douche. Spoel letterlijk alle negatieve energie van je af. Blijf niet hangen in je ‘hoofd’, maar voel je lichaam. Door jezelf aan te raken of te masseren, kom je langzaam terug in je lichaam en heb je de mogelijkheid om je emoties te voelen. Zeep jezelf in met een fijne douchegel. De ‘The Ritual Of Anahata Foaming Shower Gel‘ en gelijknamige Body Cream bevat rozenhout wat zorgt voor het helen van de vrouwelijke energie.

Iedere dag mediteerde ik en besteedde ik aandacht aan mezelf. Ik leerde vanuit m’n hoofd naar m’n lichaam te komen en ‘voelde’ weer. Niet alleen werden onverwerkte emoties verwerkt, ook voelde ik een hoop liefde. En kwamen er tijdens de meditatiesessies mensen voorbij waar ik heel veel liefde voor voelde. Zo kwam ik erachter dat mijn verloofde me altijd heeft gesteund en me vrij heeft gelaten in wat ik deed en nog steeds doe. Dat ik ongelooflijk blij ben met mijn vriendinnen en dat we eigenlijk nooit van elkaars zijde zijn geweken. Er altijd voor elkaar zijn. Door dik en dun. En dat ik een product ben van mijn ouders, met goede en minder goede kanten, maar dat de liefde voor je familie onvoorwaardelijk is en altijd zal blijven. Damn, dus dat is wat ‘open je hart’ betekent. Ruimte maken voor onvoorwaardelijke liefde door negatieve emoties op te ruimen. Althans, door ze te omarmen. Door situaties te omarmen en het leven laten zijn zoals het is. Thanks for everything 2017! Ik heb nog nooit zoveel geleerd in één jaar.

Open je eigen hart!
Ik ben heel erg benieuwd hoe jij je eigen hart opent. En dan vooral rond de kerstdagen. Sta er even bij stil, want je hart openen is heel fijn en belangrijk! Zie je dit wel zitten? Meld je dan nu aan als insider en ontvang het bovenstaande Rituals pakket, zodat jij kunt reflecteren op het afgelopen jaar. Zo worden de feestdagen nog betekenisvoller en ga je vol mooie energie 2018 in!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.