Deze ad blockers toveren je scherm om tot bloemenzee!

Gek word ik van die ads in m’n scherm. Nu ben ik vrij lui wat betreft uitzoeken hoe ik van die banners af kan komen, totdat ik dus deze ad blockers tegenkwam. In samenwerking met verschillende artiesten en online magazine The Green Gallery, worden je advertenties omgetoverd tot bloemenzee. Ik kon me er niets bij voorstellen, totdat ik het op een downloaden zette.

Het is bewezen dat planten en bloemen in je omgeving stress verminderen. En aangezien we dagelijks worden blootgesteld aan zoveel – online – stress, kan dit uitkomst bieden. Of het werkt? Jazeker. En hoe! Ik word er oprecht heel vrolijk van en het ziet er fantastisch uit. Een lust voor het oog. Ik heb voor de designer Stéphane Ashpool gekozen. Als mede-oprichter van creative agency Vida9 creëerde hij shows voor onder andere Christian Dior. Nu is de fashion designer en Parijse ‘street icon’ gefocust op zijn merk Pigalle, bekend van samenwerkingen met Nike en Missoni en gedragen door grote sterren als Rihanna en Jay-Z. ‘Bloemblaadjes hebben voor ons een soort heilige schoonheid’, zegt Stéphane. Samen met zijn verloofde en juwelenontwerper Marissa Seraphin maakte hij een bijna voelbare 3D bloemencreatie. ‘Een stuk natuur op je scherm,’ volgens Marissa en ‘kleurrijke energie zoals alleen bloemen je die kunnen geven.’

Fashion label Pigalle, tattoo artist Henk Schiffmacher, dj en producer Loco Dice & graffiti artist Hoxxoh en creative innovator Geraldine Wharry lieten zich tijdens hun carrière al inspireren door de schoonheid van bloemen en planten. En nu dus ook voor hun unieke Green Screen ontwerpen. De samenwerkingen hebben geleid tot twaalf eigenzinnige floral art pieces, die exclusief in de ad blocker te zien zijn.

De creaties

De ruige rozen van ‘Hanky Panky’
Wel duizenden keren heeft hij de bloem onder de huid van zijn klanten geprikt. Henk Schiffmacher, dé beroemde tattoolegende uit Nederland, heeft een grote liefde voor bloemen. ‘Bloemen vertellen een verhaal zonder woorden. Het is niet voor niets dat we ze zo vaak aan elkaar geven. Je kunt niet vaak genoeg naar bloemen kijken.’

Trendsetter: Geraldine Wharry
De Engelse Geraldine Wharry is niet alleen trendwatcher, maar voornamelijk trendsetter voor merken als Nivea, Nike en Louis Vuitton. Voor The Green Gallery Green Screen heeft ze een combinatie van technieken gebruikt; collages, vervormen en scannen. ‘Ik wilde er echt iets bijzonders van maken. Green Screen is me op het lijf geschreven, het maakt kunst onderdeel van je dagelijks leven.’

Loco Dice x Hoxxoh: strakke, grafische street art
Graffiti artist Hoxxoh maakt murals over de hele wereld en werd geïnspireerd door de muziek van dj, rapper en producer Loco Dice. Het gelegenheidsduo werkte samen aan een ontwerp voor Green Screen. ‘Mijn werk is repetitief, bijna machinaal, net als dat van Loco. Ik vertaalde de golflengten van zijn beats naar strakke, grafische bloemen’, aldus Hoxxoh.

Zet je banners in bloei!
Download je favoriete creatie hier. Geloof me, je zult hier geen spijt van krijgen.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.