Jaaa, dit weekend is het zover: de Inner Peace Conference gaat van start

En ik ben erbij! Vorig jaar was het een groot succes, maar dit jaar zal de Inner Peace Conference nog veelzijdiger en interessanter zijn. Vier plekken in Amsterdam worden omgetoverd tot plaatsen om Inner Peace te creëren, door middel van yoga, meditaties, lezingen, films en andere workshops op het gebied van mind, body en soul. Heb jij al een ticket?

Er komen bijzondere sprekers, docenten en wetenschappers. Om te kijken wat jou het meest interesseert, kun je de timetable bezoeken. Stippel vervolgens je pad uit.

Optimale ademhaling
Een van de dingen die je moet doen om Inner Peace te vinden, is optimaal ademhalen. In ons dagelijkse leven worden we constant blootgesteld aan maatschappelijke druk, een steeds hoger tempo van leven en een immense overload van informatie. Meer en meer mensen voelen zich vaak overprikkeld en ervaren regelmatig stress. Daarom sloegen de gerenommeerde yogi Eddie Stern (o.a. yoga teacher van Gwyneth Paltrow, Madonna en Chris Martin) en New York Times bestseller Deepak Chopra de handen ineen en introduceren ze een gratis app die rust en kalmte teweeg brengt door middel van begeleide ademhalingsoefeningen.

Al door de app met enige regelmaat, slechts enkele minuten, te gebruiken, sturen we signaaltjes naar onze hersenen wat resulteert in een staat van balans, mentale kalmte en innerlijke rust, oftewel ‘inner peace’. Door middel van de app kan iedereen leren mediteren als een monnik, met niets anders dan zijn/haar eigen ademhaling. De app is kosteloos te downloaden via I-tunes en vanaf volgende maand ook te verkrijgen voor Android. De app biedt muziek van Moby, die speciaal geproduceerd is vanuit het ‘brainwave entrainment’ principe, waardoor je hersengolven synchroniseren met de frequenties van de ritmische tonen. De frequentie van ‘resonance breathing’ hangt verder samen met de delta hersengolffrequentie, een hersenstaat die tevens ontstaat tijdens de remslaap en bij diepe meditatie.

LEES OOK: Hoe toevallig is synchroniciteit?

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.