Parijs op de planning? The Hoxton Paris is geopend!

Tja, zit je in Londen en Amsterdam gevestigd, dan kan Parijs zeker niet achterblijven. Ik heb het over The Hoxton. Een ongelooflijk fijn hotel waar ik meerdere keren heb geslapen en vaak meetings heb of werk. Laat ‘ie dus nou ook net in m’n lievelingsstad zijn geopend. En wel in een prachtig monumentaal pand op de Rue du Sentier in het tweede arrondissement (zeg het vooral even met ietwat overdreven Frans accent). En The Hoxton zou The Hoxton niet zijn als er geen fantastisch restaurant – in Amsterdam is dat Lotti’s – en bar bij zitten.

Rivié en Jacques’ Bar, om precies te zijn. En over Rivié gesproken, het originele hotel – ik neem je even mee naar de 18e eeuw – is gebouwd door architect Nicolas d’Orbay voor Etienne Rivié, de adviseur van Louis XV. Je begrijpt, een gebouw dat je van binnen wilt, of nee móét, zien. De make-over is tot stand gekomen door design studio Humbert & Poyet (denk aan de hotelkamers), Soho House (de publieke ruimtes) en Ennismore’s Creative Studio (die alles bij elkaar heeft gebracht). In het geheel herken je duidelijk The Hoxton, maar het heeft zeker een Parijse touch. Dat zie je terug in zowel de kamers als het restaurant. En in de algemene ruimtes, de event spaces en meeting rooms.

Oh en dan heb je natuurlijk, zoals in ieder hotel van de keten, speciale evenementen, tentoonstellingen, optredens en lanceringen. Zoals het The Hoxton betaamt. Enne… Mocht je je afvragen of je een vermogen kwijt bent per nacht? Dat valt dus hartstikke mee. Voor een ‘Shoebox Room’ betaal je rond de €100. Bij ‘Cosy Rooms’ moet je denken aan een bedrag van rond de €150. Kijk hier voor de beste prijs en beschikbaarheid.

Lees ook: Hotspot: de leukste en lekkerste stroopwafels haal je hier.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.