Hoe toevallig is synchroniciteit?

Iedere dag op een bepaalde tijd (11:11h, 19:19h) op de klok kijken terwijl je aan een bepaalde kwestie denkt, gebeurtenissen die samenvallen of de ‘connected dots’ in het leven; allemaal vormen van synchroniciteit. Dit begrip kwam in 1875 ter sprake door psycholoog C.G. Jung. Hij beschreef het als een samenloop van twee gebeurtenissen met een wederzijdse betekenis die zich gelijktijdig voordeden.

Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik nogal gevoelig ben voor dit soort ‘tekens’ a.k.a. symbolen. Maar er zijn zat mensen die er helemaal geen betekenis achter zoeken. Toch – als je goed luistert naar jezelf en bewustzijn creëert – kan synchroniciteit een hulplijn zijn als je het allemaal even niet meer weet. Dus, zit je met een vraagstuk en je hebt een duw in de rug nodig, let dan extra goed op eventuele tekens. En nee, dat is heus niet zweverig. Einstein sprak er ook al over en nog duizenden andere geleerden die meer wetenschappelijk dan spiritueel onderbouwd waren.

Trouwens, niet alleen als je met een vraagstuk zit komt de synchroniciteit naar voren, ook als je bijvoorbeeld een conflict achter de rug hebt en er nog steeds stoom uit je oren komt, kan het best zo zijn dat je iets meemaakt waardoor het conflict moet afsluiten. Nou goed, dat soort dingen dus. En nog meer, bijvoorbeeld:

1. Je ziet continu dezelfde nummers
Ik heb dat dus regelmatig. En die verschijnen meestal als ik aan een bepaald onderwerp denk.

2. Je komt een random iemand tegen die begint te praten over iets waar jij een antwoord in kunt vinden
Een Eureka-moment dus.

3. Er gebeurt iets waar je zo op gehoopt had
Perfect timing!

4. Als je je gedachten helemaal loslaat
En inziet dat je geen grip op het leven hebt. Juist dan gebeuren de meest bijzondere dingen en vallen alle puzzelstukken samen. Probeer maar.

Wie herkent dit ook? En welke tekens/symbolen heb jij weleens meegemaakt? Ik ben benieuwd!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.