A woman’s wisdom: ik sprak met de inspirerende Hind Abakhti van CVRD Fashion

Het kwam met bakken uit de hemel en ik kon, zoals gewoonlijk, m’n auto niet kwijt op de Willemsparkweg. Tot overmaat van ramp kwam ik erachter dat ik geen paraplu bij me had en toen ik naar m’n voeten keek, bleek ik de hardloopschoenen van een event daarvoor nog aan te hebben. Oké, dus ik zou langs gaan bij de verschrikkelijk knappe Hind Abakhti die prachtige vrouwencollecties ontwerpt en ik betrad met uitgelopen mascara en felroze trainers haar mooie showroom. Een eerste indruk zegt niks, toch?

Hind Abakhti (35) is geboren en getogen in Amsterdam. Na haar studie Economie startte zij haar carrière in de financiële sector. In 2015 maakte ze de switch van een succesvolle carrière in de zakenwereld naar de lancering van haar eigen modelabel CVRD. Verder kan je Hind uittekenen in high heels (ze heeft er véél), een blazer en big hair. Haar girl crush is Amal Clooney – ze heeft er ook iets van weg; “Een powerlady die zich inzet voor mensenrechten én er ook nog eens altijd geweldig stylish uitziet.” Hind’s favoriete kleurencombinatie is zwart met oudroze. En als je Hind écht een plezier wil doen, maak dan maar popcorn voor haar.

Van Corporate naar Fashion, hoe zit dit?
“Ik heb altijd een grote liefde voor mode gehad. Een wereld waar ik als klein meisje al over droomde. Kleding is voor mij een manier om me te uiten. Mijn andere grote droom was een eigen business opzetten. Die twee dromen zijn met de lancering van CVRD tegelijkertijd werkelijkheid geworden. Ik ben nog elke dag zo blij met deze stap!

Het specifieke idee voor CVRD ontstond tijdens mijn carrière in de financiële wereld. In die wereld werd ik me pas echt bewust van de impact van kleding. Je kan maar één keer de eerste indruk maken. En op de werkvloer geldt dit al helemaal. Ik had moeite de kleding te vinden die ik zelf wilde dragen. Stijlvolle kleding voor sterke, ambitieuze ladies. Dat ben ik toen zelf gaan ontwerpen.”

Was jij altijd al bezig met fashion?
“Ja! Het is zo ongeveer m’n eerste liefde. Mijn moeder maakte vroeger alle kleding voor mijn zusjes en mij. Van de stoffen die overbleven maakte ik complete collecties voor m’n poppen. Die poppen gingen altijd perfect gestyled door het leven. Dus ja, de liefde voor fashion zit diep.”

Wie is jouw grootste inspiratiebron?
“Ik word door zoveel dingen geïnspireerd. Kan een interview zijn met een inspirerend persoon, een uitgesproken keuze die iemand maakt of de manier waarop een vrouw over straat loopt. Maar bottomline van mijn ultieme inspiratiebron is altijd weer die sterke, onafhankelijke vrouw. Een vrouw die van de gebaande paden afgaat en precies doet wat ze wil in haar leven. I love it. En mijn inspiratie wat betreft fashion, the one and only style icon: Coco Chanel. Zij creëerde geen fashion, ze creëerde stijl. Stijl die bijna een eeuw later nog relevant is. De visie die zij had én de wereld in stuurde, is fenomenaal. En dat in een tijd waarin dat voor een vrouw absoluut niet vanzelfsprekend was.”

Volgens mij ben jij een ontzettende doorzetter, waar liggen jouw krachten?
“Haha ja ik ben geloof ik wel een doorzetter. Als ik een doel voor ogen heb, is er eigenlijk niks wat me daarvan kan afleiden. En ik werk heel hard. De modewereld is geen glamoureuze plek wat dat betreft. Als je écht iets blijvends wilt neerzetten in deze branche, is het doorzetten, doorzetten en nooit stoppen. Nee het is geen walk in the park, maar ik vind het elke dag weer een feest om te mogen doen.”

Wat is datgeen wat je altijd in je achterhoofd houdt?
“Mijn doel is om iets blijvends achter te laten met CVRD. Een legacy. Dus echt iets wat over 100 jaar nog steeds bestaat. Zelfs als ik er zelf niet meer bij ben. Dus, the dream is big en mijn drive gelukkig ook. En wat me altijd weer een enorme boost geeft, is als ik een vrouw in CVRD kleding zie, die zich sterk en mooi voelt daardoor. Daar doe ik het uiteindelijk natuurlijk voor.”

Op welk kledingitem ben je het meest trots?
“Ik ben trots op alle items van CVRD. Maar één van mijn favorieten is onze jumpsuit. De pasvorm van een jumpsuit is namelijk nogal lastig te maken. Ik vind die van ons gewoon heel goed gelukt. En ik vind het zo’n coole look! Naar kantoor én voor een feestje. Verder ben ik grote fan van onze laptoptas. Laptoptassen vind ik over het algemeen zo identiteitsloos en onvrouwelijk. Die van ons is stylish, vrouwelijk én heel handig. Ik gebruik ‘m zelfs zonder laptop. Kan je nagaan.”

Dit vind jij van de stijl van Nederlandse vrouwen?
“Ik heb het idee dat de Nederlandse vrouw vaak voor gemak kiest. Dat snap ik. Het is super belangrijk om je lekker en comfortabel te voelen in je outfit. Maar ik vind dat geen reden om je vrouwelijkheid en je persoonlijke uitstraling te verbergen. Kleding kan namelijk heel goed fijn zitten én stijlvol zijn. Ik zie kleding als een manier om je te uiten, je aan de wereld te laten zien. Dus als ik iets tegen de Nederlandse vrouw mag zeggen: ‘Maak hier gebruik van! En vergeet niet… Have fun!’”

Aan dit land kunnen we een voorbeeld nemen?
“Ik denk bij deze vraag meteen aan steden zoals Parijs en Milaan. Vrouwen in deze steden zijn zo stijlvol. Vaak op een simpele manier. Stijlvol betekent wat mij betreft zeker niet over de top. Ik hou van klassieke looks, simpel en vanzelfsprekend elegant.”

Zo zie jij de mode-industrie over 10 jaar
“Wij werken niet volgens de in de modebranche gebruikelijke seizoenen. Ik denk dat dit de toekomst is. Duurzame keuzes maken en dus liever één goed kledingstuk kopen dat je garderode aanvult, dan ieder seizoen een compleet nieuwe look.
Ik geloof sowieso in een tijdloze stijl. In kledingstukken die je altijd mooi blijft vinden en die veel langer meegaan dan één seizoen.”

LEES OOK: Waarom je alleen maar voor deze vrouw naar de Inner Peace Conference moet gaan.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.