5 redenen waarom ook iedere man zou moeten mediteren

Bestaat er zoiets als de ‘kracht’ van het mediteren? Absoluut. En ik heb het met eigen ogen ondervonden. Ik weet het nog goed, m’n eerste meditatieles was ronduit k**. Zo had ik haast, was ik al niet lekker opgestaan die ochtend en moest ik ook nog eens een huilende dochter bij de oppas achterlaten. Waar the hell was ik mee bezig? Waarom mediteerde ik als ik ook gewoon thuis kon zijn? Daar ben ik van teruggekomen.

Ongeveer een jaar geleden waren er een aantal vraagstukken waar ik het antwoord wel op wist, maar blijkbaar bevestiging voor nodig had. Ik ging zitten. Op een kussen. Brandde wat kaarsen en zocht op Sonos naar meditatiemuziek. Ik sloot m’n ogen en liet m’n gedachten gewoon eens gaan. De eerste vijf minuten dacht ik aan de was, aan m’n to-do list en die afspraak die ik nog moest inplannen. Daarna werd het stil. Ik was niet in slaap gevallen, maar in een andere staat van bewustzijn terecht gekomen. Er kwamen twee grote witte zwanen die me optilden en me over een bospad vlogen. ‘Florine, je bent je eigen baas. Het is jouw leven. Het is jouw pad. Jij kiest. Wees nooit afhankelijk van andere mensen.’ Ik mocht vervolgens zelf een punt uitkiezen waar ik wilde neergezet worden. Het was immers toch mijn leven? Nee, het was precies het antwoord dat ik zocht. Mijn. Leven. Mijn. Keuzes. No bullish*t, let’s do this. Sindsdien kan ik soms inderdaad visioenen zien. Zoals mijn future self, of andere ‘tekenen’. Als ik het zo teruglees kan ik het heel heksenvrouwerig vinden. Sterker nog, ik zit met opgetrokken wenkbrauwen en een ‘pfff’ te lezen. Maar het is wel wat het is. Met mediteren maak je rust in je kop en kun je dingen in perspectief zien. Als je maar oefent.

LEES OOK: Zo kom je in de flow (en blijf je erin!), volgens Yvette de Lint.

Een man is ook gewoon mens
Nu ben ik vrij gevoelig voor dit soort dingen, maar dat het alleen maar voor de spirituelen onder is, is allang niet meer. Ook steeds mannen gaan mediteren. Waarom? Omdat ze het – net als wij – druk hebben. En ook te maken hebben met prikkels, ingewikkelde gesprekken en dilemma’s. Omdat een man ‘man’ hoort te zijn, maar ook gewoon mens is. Met gevoelens die zo nu en dan verwerkt moeten worden. Dus mannen, schaf een meditatiekussen aan, download Headspace en ga zitten. Want:

1. Je leert te zijn in plaats van te doen
Dus: het geeft je energie in plaats van dat het energie kost.

2. Je ego wordt kleiner
Je hebt geen groot ego? Nee? Ik wel hoor. Maar die wordt gewoon even in een hoek gezet, laat ‘m daar maar even staan. En hoe meer je mediteert, hoe meer-ie in de hoek wordt gezet. Stampvoetend en hij mag ook best zitten mokken, maar je ego wordt een stuk minder belangrijk.

3. Je prestaties worden beter
Omdat je meer overzicht en rust creëert.

4. Je intuïtie wordt duidelijker
En het verbetert je creativiteit. Wat dus weer zorgt voor betere ideeën en ideeën waar je 100% achter staat.

5. Je sexdrive wordt beter
Dus dat. Het zit namelijk zo. Mediteren vermindert stress en maakt dopamine en serotonine aan wat de kracht van orgasme kan vergroten. En believe me, dan wordt die sexdrive vanzelf groter.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.