De H&M Conscious Exclusive Collection komt eraan en jij mag mee naar het pre-shopping event!

Afgelopen week was ik op het H&M Conscious Exclusive ontbijt waar ik de nieuwste, duurzame vrouwen-, mannen- en kindercollectie bewonderde. De dames van H&M zelf liepen er piekfijn bij in jaloersmakende jurken en opengewerkte boyfriend shirts, allemaal gemaakt van BIONIC®, gerecycled polyester – gemaakt van plastic afval uit de zee – en andere ‘OUI’-proof materialen. Lord, I was in love.

De collectie is geïnspireerd op bruiloften, de frisse lentezon, zomerborrels en warme zomeravonden. ‘Deze collectie prikkelt de zintuigen en past bij ons streven om zo duurzaam mogelijk te werken’, zo zegt Pernilla Wohlfahrt, Head of Design en Creative Director van H&M.

De items
Nu zijn jullie natuurlijk heel benieuwd welke items ertussen zitten? Ik noem: een maxi-jurk met plooien, gemaakt van BIONIC®. Pioenrozen en mimosa zijn gezeefdrukt en vervolgens vervormd om dromerige prints te creëren. Ook worden met de hand getekende afbeeldingen van een dromende vrouw gebruikt op een quilted jasje. Het korte cocktailjurkje mét pailletten (YASSS!), gemaakt van gerecycled polyester, is sowieso een must én er is een nieuwe twist gegeven aan de klassieke smoking: een lounge jasje van biologisch zijde en TENCEL®.

De accessoires bestaan uit een visnet tasje van gerecycled afval uit zee evenals eigenzinnige en elegante oorbellen van gerecycled glas en plastic. Naast een capsulecollectie voor heren is er voor het eerst kinderkleding opgenomen. En dat vind ik dus fijn.

Toekomst
De Conscious Exclusive-collectie is een belangrijk onderdeel van H&M’s inzet voor een toekomst met duurzamere mode. Er heerst nog steeds een vooroordeel over de keten, want ‘Kinderhanden, toch?’ en ‘Hoezo kan een t-shirt 7 euro kosten?’. Om deze twijfels weg te nemen heb ik een interview met Sustainability Manager, Annet Feenstra, gedaan dat binnenkort online komt.

26% van alle kleding die momenteel bij H&M te koop is, is gemaakt van duurzamere materialen en het doel is om dit aandeel elk jaar te verhogen. H&M heeft hierbij concrete doelstellingen geformuleerd. Zo moet alle katoen in 2020 volledig afkomstig zijn van duurzamere bronnen. Hiermee laat H&M haar betrokkenheid zien bij het maken van duurzame en hoogwaardige fashion, die verkrijgbaar is voor mensen over de hele wereld. Ga voor meer informatie naar hun sustainability work. Vanaf 20 april is de Conscious Exclusive Collection in 160 H&M winkels wereldwijd en online te koop!

En jij kunt er alvast bij zijn!
Want… Jij (plus een vriend/vriendin) mogen met mij mee naar het pre-shopping event op dinsdag 18 april om 17:00 uur. Wat je moet doen? Stuur een mailtje naar info@florineduif.com en vertel me wat jouw reden is om duurzamere kleding te kopen. Ook ben ik benieuwd naar tips & tricks die jouw kleding mooier houden.

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.