Volgens de Feng Shui leer moet je deze dingen direct verwijderen uit je huis!

Wist je dat de ruimte waarin je je begeeft invloed heeft op de hoeveelheid stress die jij ervaart? Buiten mensen, hebben spullen ook een bepaald energielevel. En als dit niet volgens de Feng Shui regels is, dan kan het blokkades veroorzaken. Dus wil je de energie weer rijkelijk laten vloeien, doe de onderstaande spullen dan weg.

1. Dode bloemen
Nu moet ik heel eerlijk bekennen dat ik dol ben op bloemen! Van een mooi boeket kan ik extreem blij worden. Toch vind ik het stiekem ook iets treurigs hebben. Zodra ze geplukt worden gaan ze dood. Zo gaat dat met alles in het leven, I know, maar je ziet het gebeuren. Nou goed, voordat dit dus het geval is, doe je ze weg. Zo blijft de energie goed.

Maar wat nou als je een gedroogd bruidsboeket hebt bijvoorbeeld? Ook wegdoen? Volgens Feng Shui experts hoeft dit niet. De herinneren die hiermee verweven zitten brengen goede Chi-energie met zich mee.

2. Stekelige planten
Oké, dus daar gingen mijn cactussen. Ook al waren het twee kleine (de andere waren al dood, vraag me niet hoe, misschien moet er sowieso iets aan de energie in m’n huis gebeuren), ze verdwenen de prullenbak in. Weet wel: als je bijzondere herinneringen aan ze hebt, dan mag je ze houden. Nu zijn ik en mijn cactussen niet heel close, dus voor mij was het geen probleem. Moeite met weggooien? Geef ze dan weg. Weet alleen niet of je dit je vrienden wilt aandoen.

3. Kapotte spullen
Kop gebroken? Weg. Barst in de spiegel? Weg. Loop door je huis, kasten, laden etc. en gooi alles wat niet meer intact is weg. Kapotte spullen zorgt er namelijk voor dat de goede energie tot stilstand komt. Daarbij: hoe lekker is het om niet meer naar een kapot item te kijken en te denken ‘Shit, die moet ik nog maken!’. Scheelt weer frustratie.

4. Eh… Dit ligt hier al honderd jaar
Wat dacht je van een make-upkwast (ik heb onlangs een nieuwe gekocht, hoeveel jaar ik de vorige al had, zal ik je besparen) een dagcrème die je ooit een keer hebt opgesmeerd maar daarna nooit meer, verrot fruit, dode planten, you name it… Alles wat de houdbaarheidsdatum lang en breed voorbij is, kan weg. Of weggooien duurzaam is? Ik heb altijd een regel: zolang ik mezelf én anderen er niet blij mee kan maken, kan het weg. Overigens; met kleding ga ik anders te werk. Die lever ik in en het liefst bij bedrijven of winkels waarvan ik weet dat ze de stoffen recyclen.

5. Cadeaus die je eigenlijk liever wegdoet
Je weet wel: die lelijke bloempot van je schoonmoeder, die zelfgemaakte sjaal van de buurvrouw of het ‘Home sweet home’-schilderijtje van je tante. Een gegeven paard mag je zeker niet in de bek kijken, maar kijk je naar de boeddhistische leer, dan gaat het erom dat zodra je een cadeau geeft, het loslaat. Jij als gever hebt er dan niets meer mee te maken en de ontvanger mag ermee doen wat ‘ie wil. Het gaat om het gebaar. Het is prima om ze aan iemand anders te geven! Vooral als je diegene daar wel blij mee kunt maken.

Kijk ook eens de drieluik ‘De Prijsvechter’, een interessante visie op de consumptie- en wegwerpmaatschappij.

6. Spullen waar je niets aan hebt of die een negatieve associatie oproepen
Denk aan die brief van je ex, of die plastic opscheplepels waar je er al drie paar van hebt. Weg ermee. Sommige dingen voegen niks toe aan je leven op dit moment. Je kunt met weinig spullen een hartstikke ‘rijk’ leven hebben! Maak iemand anders er blij mee of kijk of je het bij bepaalde instellingen kwijt kunt.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.