A Woman’s Wisdom: Interview met ondernemer Claire van Vrijberghe de Coningh

Een tijd geleden werd ik door haar benaderd of ik in haar radioprogramma wilde komen spreken. Ik voelde direct dat dit een pittige tante was, die het ondernemerschap begreep. Ik het over Claire van Vrijberghe de Coningh. 28 jaar en woont in Almere Poort met haar vriend en 2 labradors. In 2011 heeft zij één van de eerste social media bureaus van Nederland opgericht. Ze is vegan, dierenliefhebber pur sang, een mooi mens en hoort nooit ‘nee’. We need to talk Claire.

Claire staat bekent als een early adopter. Ze werkt aan het eerste internationale radio station/podcast die over travel gaat. Daarnaast onderneemt zij alleen maar zaken waar zij energie van krijgt. Zo kun je Claire inhuren als freelance razende reporter (radio & podcasts), franchise reisagent en blogger.

Wat wilde je vroeger worden?
‘Ik ben precies de persoon geworden die ik als kind wilde zijn. Het klinkt misschien een beetje gek,
maar als kind al vond ik 1001 dingen leuk om te doen. Toen ik net kon lopen en praten was ik al in de
weer met mijn My First Sony en interviewde ik werkelijk iedereen. Toen ik leerde lezen ontwikkelde ik een enorme liefde voor boeken, tijdschriften en kon ik onwijs genieten van alle verhalen die mijn moeder en oma voor het slapengaan vertelden. De liefde voor dieren heeft altijd centraal gestaan.

Daar was ik actief mee wanneer ik niet met mijn neus in de boeken zat of mensen aan het interviewen was. Toen ik 5 jaar was, begon mijn carrière als dierenactivist. Dagelijks ging ik van deur tot deur als WNF Ranger om geld in te zamelen. Sindsdien ben ik altijd als vrijwilliger actief geweest als voorvechter van dierenrechten. Regelmatig stond ik in de krant en ook in het eerste internetcafé was ik een vaste gast. Hoe klein ik ook was, ik wist dat dit de toekomst was. Toen we thuis internet kregen, was ik dagelijks te vinden op forums, chatsites, speelde ik online spelletjes en was ik druk met het mixen + maken van muziek. Songteksten schrijven is namelijk ook altijd een enorme passie geweest, later maakte ik dit compleet door te leren drummen.

Kort samengevat: ik ben tot op de dag van vandaag blijven doen wat ik nu leuk vindt om te doen en wat mij energie geeft.’

Wat is de grootste reden dat je veganistisch bent geworden?
‘Voor de dieren. Dat ik vegan ben en eet, heeft mij in alle opzichten een sterkere dierenactivist gemaakt. Ik ben van vegetariër naar veganist geswitcht na het zien van Cowspiracy. Dit was voor mij het laatste puzzelstukje. Na afloop van deze documentaire ben ik naar de keuken toegelopen, heb ik een vuilniszak gepakt en heb ik alles wat dierlijk is direct het huis uit gedaan. Niet heel duurzaam, maar voor mij was dit het juiste om te doen. Vanaf die dag ben ik ook direct mijn hele lifestyle gaan aanpassen. Vrij rigoureus, dat is mijn ondernemersdrift denk ik, altijd all-in en always on top of my game.’

Wat is de grootste misstap die je ooit hebt gemaakt?
‘Wanneer ik een klik voel, klikt het ook direct en ben ik extreem loyaal. Ik vertrouw erop dat de ander dezelfde pure intenties heeft, die ik zelf ook heb. Mijn hart is ontelbaar vaak gebroken doordat
mensen misbruik van mij, mijn kennis en netwerk maakten. Ik zie dit ook keer op keer als een misstap omdat ik enorm intuïtief ben en 9 van de 10 keer al aan voelde komen dat dit geen ‘happy end’ zou worden.

Inmiddels heb ik een harde kern om mijzelf heen gebouwd met wie ik kan sparren en schakelen als ik het gevoel heb dat het niet lekker zit en twijfel of het aan mij ligt of de ander. Dit betekent ook dat ik dagelijks afscheid neem van mensen uit mijn netwerk. Niet fijn, wel noodzakelijk om vooruit te komen. Je hebt namelijk geen 100 mensen nodig als niemand je wil opvangen.’

Wat heeft je veel sterker gemaakt?
‘Mijn jeugd. Ik heb bijna alles wat je als mens kunt meemaken, meegemaakt. Ik weet wat het is om extreem diepe dalen mee te maken waarbij je echt zeker weet dat er morgen geen nieuwe dag meer zal zijn. Toch is er altijd weer een morgen, een nieuwe dag waar regen plaats maakt voor zonnestralen. Daardoor ben ik nu fearless geworden. Ik weet dat ik alles kan overleven. Alles.’

Als je één ding mocht kiezen dat je met 100.000 euro zou mogen doen, wat zou dat zijn?
‘Emigreren. Ik ben klaar met Nederland, het is klein en kent weinig avontuur meer. Ik wil de wereld ontdekken samen met mijn vriend (Roy Richardson) en onze 2 labradors (Lily Lotus & Jaimy Jessey).

De impact die ik op de wereld kan maken is groter wanneer ik zelf gelukkig ben. Dit maakt mij gelukkig. Vandaar deze keuze.’

LEES OOK: 4 geweldige vegaburgers die zo gemaakt zijn!

Waar gaat jouw bedrijf precies over?
As we speak ben ik druk bezig met het oprichten van een internationaal radio station/podcast die
totaal gaat over reizen. Ook ben ik in te huren als freelance razende reporter. Ik maak audio reportages (eventueel inclusief fotografie) en verkoop deze aan verschillende radiozenders.

Daarnaast ben ik als franchisenemer aangesloten bij TUI at Home en actief als reisagent. In de vrije uren blog ik met heel veel liefde en plezier over mijn leven op Clairesmission.com.’

Who runs the world?
Nobody! In een ideale wereld leven we allemaal in compassie met elkaar zonder hiërarchie en autoriteiten. Als social influencer merk ik dagelijks dat mensen angstig zijn om contact met je op te nemen. Ik vind dat ontzettend heftig! Ik wil bekend staan als iemand die je altijd mag mailen, bellen of een appje kunt sturen.’

Dit is jouw allergrootste droom
‘Een wereld zonder leed, vol met compassie. Dit betekent dat er een einde komt aan het eten van dieren en dierlijke producten, honger, ziekte en nog veel meer. Het is het einde van alles en het begin van alles.’

Het beste advies wat je ooit hebt gekregen?
‘”Je moet er niet aan beginnen, want het gaat je nooit lukken.” Ik ben dol op mensen die niet in mij geloven. Het zorgt er letterlijk voor dat ik on fire raak om het tegendeel te bewijzen. Dit is waarschijnlijk ook de reden dat ik zo goed ben in sales. Ik hoor geen “nee” maar een mogelijkheid die verandert kan worden naar een “misschien” en vervolgens een “ja”.’

Hier kan je jou ’s nachts voor wakker maken
“Er is maar één persoon die mij ’s nachts wakker kan maken en dat is mijn vriend ;).’

Wat vind je de mooiste ontwikkeling aan deze tijd waarin we leven?
‘Er is momenteel sprake van een vegan revolutie. Nog nooit eerder is deze way of life zo sexy geweest als dat het nu is. De bloggers zijn superleuk, de vloggers lief plus enthousiast en de ondernemingen zijn indrukwekkend. Op deze ontwikkeling ben ik onwijs trots. Vooral omdat ik ervan overtuigd ben dat het net zo’n ontwikkeling is als dat het internet ooit was. Toen dacht iedereen dat het een rage was, vandaag de dag kunnen we echt niet meer zonder. We streven allemaal naar een wereld waarin we de beste versie van ons zelf kunnen zijn. We worden bewuster, streven naar meer vrijheid en leven steeds meer met onze aandacht in het hier en nu. Een leven gevuld met compassie kan niet gepaard gaan met leed wat vlees en dierlijke producten zijn. Schrap dit en geloof me, er gaat een wereld voor je open waar geluk centraal staat!’

Hoe zorg je ervoor dat jouw bedrijf nog meer groeit?
‘Door de beste versie van mijzelf te zijn. Een goed voorbeeld doet…?’

Volg Claire op Clairesmission.com.

LEES OOK: Ik zeg ‘Oui’ tegen duurzaamheid met dit logo!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.