Dit is waarom je in het voorjaar eens naar Mallorca moet gaan

Al aardig wat jaren op rij ga ik naar Ibiza. Want: Ibiza. Want: toch een beetje dat ‘speciale’ gevoel. Want: klein eiland, fijne baaien, goed eten en de hippie in mij die ontwaakt. Hoe dan ook, ik ken het. Kom er graag, maar wil eens iets anders. Daarom viel m’n oog op een eiland ernaast: Mallorca.

Drie keer geweest, een aantal jaar terug (jong, je kent het), en ik wil het nu met een ander oog bekijken. Ik wil kijken naar het eten, de natuur en de sfeer. Ik geloof dat ‘ie goed is. Anders dan Ibiza, maar niet minder prettig. Er is rust, er zijn ongerepte stukken en ze doen ook aardig aan yoga en andere retreats. Goed, nu even over dat voorjaar: hier komt het maar niet, dus dan zoek ik het maar op.

Palma is fantastisch

De hoofdstad van het eiland is echt ongelooflijk leuk. Het heeft iets tropisch, maar dan Spaans en ook metropolitisch op z’n gezelligs. Om over de winkels en restaurants nog maar te zwijgen.

Malene Birger heeft er ook een huis

Oké, oké, is geen gegronde reden, maar als je haar huis ziet, wil je er ook één op dit eiland.

Wie goed zoekt, vindt fantastische slaapplekken

Zo kwam ik terecht bij hotel The Pink Pepper Tree. Ik had ‘m bijna geboekt, maar helaas kunnen er geen kinderen mee. Misschien dat ik zelf nog een keer alleen ga om even tot rust te komen. En wat dacht je van Osa Major? Ook niet verkeerd. Je kunt ze trouwens ook vinden onder ‘Boutique Homestay Mallorca’, maar het is hetzelfde.

De tickets zijn niet duur

Zo vond ik vandaag drie tickets voor 160 euro in totaal als we eind april zouden gaan met Easyjet.

Het weer in april/mei is top

Je zult er echt wel wat dagen tussen hebben zitten waarop het regent (het blijft een eiland). Maar met 18 graden in de zon op een patio met een glas prik is prima toeven.

Shhh…

It’s oh so quiet. Mallorca in april/mei is nog niet zo druk. Heerlijk voor als je de rust op wilt zoeken.

De stranden zijn adembenemend

Wie denkt dat Ibiza mooie baaien heeft, moet zeker eens op bezoek gaan bij de buuf. Want man, man, man, die stranden! Juist degenen die het moeilijkst te bereiken zijn, zijn top.

En dan die retreats…

Waar Ibiza soms een ‘hippe’ plek is om een retreat te doen, is Mallorca nog authentiek.

Foto via
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.