Mijn 5 meest favoriete webshops van dit moment

Of ik nog weleens de stad in ga om te winkelen? Het antwoord is eigenlijk vrij duidelijk: nee. Ik doe alles online. Daaraan vast zit overigens wel een heel ritueel. Zo heb ik een paar webshops waar ik hoe dan ook kijk. En dat zijn niet de meest voor de hand liggende.

Daarom deel ik ze graag met je. Hierbij: mijn 5 favoriete webshops.

1. Everlane


Een jaartje of twee verknocht aan deze webshop. Is het niet omdat Everlane de perfecte basics heeft, weet wat stijl is en niet prijzig is, dan is het wel omdat ze transparant zijn. Op hun website kun je zien met welke fabrieken ze werken en hoe ze aan hun prijzen komen. Iets wat we steeds meer willen weten.

Minpunt: Ze verzenden – nog niet – naar Nederland. Wel naar alles binnen Amerika, Australië en Canada. Dus ben je daar binnenkort of heb je vrienden hier wonen, sla je slag!

2. VooStore


Na lang zoeken vond ik dan eindelijk mijn poederroze Nike AirMax 95. En wel bij Voor Store. Toevallig ben ik daar ruim drie jaar geleden ook even binnengewipt toen ik Berlijn was. Toen was ik al om, maar het merkenpakket is aardig uitgebreid. Buiten schoenen hebben ze ook aardig veel fashion en accessoires. Ik noem: Acne, Carven, Mykita en Saskia Diez. Niet de minsten als je het mij vraagt.

3. L’Exeption


Net zo gek op Franse merken als ik? Dan is L’Exception iets voor jou. Van Vanessa Bruno tot Sessùn en van voeding tot meubels in Franse stijl; it’s all yours.

4. Glossier


Een webshop is een webshop. In principe. Dat gevoel heb ik bij Glossier dus totaal niet. Meer een soort experience. De grap is dat je het niet bij één product houdt. Nee, je wil gelijk de hele lijn proberen. Hun gezichtsverzorging is rijk en zacht en alles komt in geweldige verpakkingen. Als ik ergens bewondering voor heb dan is het wel voor hun marketing. Niet zo gek, als je Emily Weiss heet en de oprichter bent. Chapeau.

Minpunt: ook Glossier shipt helaas niet naar Nederland. Ik ga er vanuit dat dit snel gebeurt.

5. Free People

Een lifestyle webshop, van kleding tot vegan beauty essentials en van surfgerei tot yoga-outfits. Als we het over coolness hebben, dan hebben we het over Free People. Zeker het kijken waard, vooral om te ontdekken welke merken ze allemaal hebben. Kleine waarschuwing: je sluit ‘m waarschijnlijk niet af zonder iets te kopen.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.